Collectieve Zelfbouw (CPO) >

Een woning als een maatpak

Je woning moet voelen als een maatpak. Passen bij je woonwensen, budget, manier van leven. Wij begeleiden en ondersteunen bij het ontwikkelen van de eigen woning binnen het collectief. We helpen met het concreet maken van woonwensen, budget en het marktconform ontwikkelen. We stippelen gezamenlijk de reis naar het nieuwe huis uit. We staan in de schoenen van de particuliere woningeigenaar en kennen de bouwwereld van binnen.

Collectieve zelfbouw, ook wel Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) genoemd, is een aantrekkelijke manier om voor een goede prijs een eigen woning te bouwen. KUUB werkt als stichting zonder winstoogmerk aan nieuwbouw, herbestemming en energierenovatie. Altijd met de mens centraal. Dat dit werkt, bewijzen de honderden woningen die de afgelopen jaren door bewonerscollectieven ontwikkeld zijn. Woningen op maat, gebouwd tegen kostprijs, met een hoge kwaliteit en gelukkige bewoners: daar staan we voor!

"Je bouwt heel voordelig je eigen unieke huis"

De voordelen van CPO >

Collectieve zelfbouw? Dáárom!

Als je op zoek bent naar een nieuw of ander huis, denk je misschien eerder aan een bestaande woning dan aan een nieuwbouwhuis. En áls je nieuwbouw overweegt, stap je misschien in eerste instantie naar een projectontwikkelaar die je een compleet huis in een folder aanbiedt. Maar het kan ook anders! Je kunt tegen kostprijs bouwen en je samen met je buren opdrachtgever zijn. Jouw woonwensen staan voorop, je bouwt je eigen unieke huis, en heel voordelig! En samen maak je ook de buurt in één keer af. Deze vorm van bouwen wordt CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) genoemd. Ingewikkeld? Dat hoeft niet, KUUB geeft een steuntje in de rug.

Via deze link kunt u een filmpje over CPO bekijken.

 

Ik wil graag vrijblijvend advies

Starters, doorstromers, dromers >

Voor wie?

Collectieve zelfbouw is voor mensen die graag zelf willen bepalen hoe zij willen wonen. Die het belangrijk vinden om inspraak te hebben in de indeling van het huis, de afwerking, de materialen.  Of je nou starter, doorgroeier of 50-plusser bent. En of je nou nieuw wilt bouwen of een bestaand gebouw wilt verbouwen. CPO is er voor vrijwel iedereen! Vaak zijn ook combinaties met huur goed mogelijk.

Door te kiezen voor professionele ondersteuning verloopt het gezamenlijke proces gesmeerd en weet iedereen waar hij aan toe is. Stichting KUUB bewijst met honderden opgeleverde woningen in diverse projecten dat deze wijze van bouwen realistisch en aantrekkelijk is.

"Bijzondere woon- of leefwens? Welkom!"

We helpen je verder! >

Collectieven of een bijzondere woonwens?

Je kunt je als groep die samen wil bouwen bij ons melden. Ook als je nog geen locatie hebt; wij helpen je graag bij het vinden van een geschikte plek of een geschikt gebouw voor jullie droomhuizen.

Ook als je nog geen groep hebt verzameld, maar wel een bijzondere woon-/leefwens hebt of het gewoon heel erg ziet zitten om samen te gaan bouwen, helpen wij je graag verder. Maak direct een afspraak via 050 313 26 81 of mail contact@kuub.info.

Deelnemers gezocht

Rekenen op elkaar >

Samen bouwen aan een gezonde toekomst

Met het motto ‘samen bouwen aan een gezonde toekomst’ heeft KUUB als doel de principes van CPO toe te passen bij het gezond ouder worden. We willen allemaal actief ouder worden en zo lang mogelijk gezond en actief blijven wonen. De manier waarop wij ons leven vorm willen geven is veranderd. De nieuwe senior is niet 50+ maar in zijn/haar bloei van het leven en minimaal 60+. We nemen het heft in eigen hand en bepalen zelf hoe de ‘goede oude dag’ er uit zoet. Samen een woonomgeving realiseren waarin ouder worden met (of zonder) een goede zorgvoorziening geregeld is. Niks is verplicht, maar als je wilt of als het nodig is moet je op elkaar of op de voorzieningen kunnen rekenen. Dat is waar KUUB heel graag aan bij draagt. Ook dat kan met CPO. Surplus en Erfdelers doen het nu al!

Wij zijn trots >

Ervaringen van bewoners

Al sinds 2002 initieert en begeleidt KUUB CPO-projecten. Veel mensen zien collectieve zelfbouw als een hele aantrekkelijke manier om voor een goede prijs een eigen woning op maat te laten bouwen. Als je zou aanbellen bij de mensen die wonen in een CPO-woning, dan tref je gegarandeerd trotse woningeigenaren die vol zitten met verhalen over de totstandkoming van hun huis.

Het mooie is dat als je samen bouwt, je goed kunt profiteren van elkaars kennis en kunde. Iedereen is wel ergens goed in en dat komt hoe dan ook goed van pas! In een CPO-traject moet van alles gebeuren. Keuzes moeten goed worden voorbereid, de financiën moeten geregeld, de professionele partijen geselecteerd, en niet in de laatste plaats…. feestvieren! Vele handen maken licht werk dus binnen de collectieven is ieders bijdrage meegenomen!

Goede opbrengst met sympathieke ontwikkeling >

Grondeigenaar of leegstaand vastgoed?

Heeft u een locatie die u graag op een sympathieke manier tot ontwikkeling wilt brengen? Of wilt u uw grond gewoon goed verkopen? Collectieve zelfbouw kan hiervoor een goede methode zijn. KUUB adviseert, werft belangstellenden en kan het project bij voldoende belangstelling ook samen met de gebruikers tot ontwikkeling en realisatie brengen.

Ook als u eigenaar bent van leegstaand vastgoed kijken we graag met u naar de mogelijkheden. Neem gerust vrijblijvend contact op.