"Er zit veel kennis in een groep burgers, van die kracht ga ik uit"
Jacobien de Goede

Jacobien de Goede

Jacobien is een toegewijde collega, die inmiddels KUUB denkt en droomt. Al meer dan een decennium is zij binnen projecten persoonlijk, betrouwbaar en benaderbaar betrokken. Ze begrijpt dat voor bewoners hun woning of woonomgeving heel veel betekent.

Jacobien is een organisator, nauwgezet en aanpakkend. In 2003 studeerde ze af als architectuurhistoricus. KUUB was in die tijd nog een jonge stichting die het wiel aan het uitvinden was. Zelf bouwen was nieuw en nog niet ‘in de mode.’ Jacobien is zo gelukkig geweest om vanaf het begin bij te kunnen dragen aan het CPO-proces zoals KUUB dat inmiddels vele malen succesvol toegepast heeft, met als concreet resultaat honderden woningen die ontwikkeld zijn door de bewoners zelf.

Alles voor tevreden bewoners: een perfect eindresultaat en een gesmeerd proces daar naar toe, dat is wat Jacobien drijft. Successen vieren, mijlpalen voorzien, rust bewaren en deelnemers door lastige fases heen slepen, met het einddoel voor ogen. Jacobien loopt als het nodig is graag een stapje harder, maar het liefst laat ze zo veel mogelijk over aan de bewoners zelf. Zodat de successen van hén zijn en zij dat ook echt zo voelen. Zoals Jacobien het vaak zegt: “Er zit zoveel kennis en ervaring in een groep burgers; van die kracht ga ik uit.”

Lees hier een interview met Jacobien dat verscheen in het Dagblad van het Noorden.

 

 

Projecten waar Jacobien bij betrokken is

De Nieuwe Linie Scandinavisch Wonen Wijkbedrijf Bilgaard Neerwoldeiland Eelderzoom De Linie Het Paleis SLIM wonen met energie CPO manifestatie Groningen Wonen op het Europapark Veenhof