Nieuwsbrief KUUB

Heeft u interesse in de projecten van KUUB en wilt u als eerste op de hoogte zijn van nieuwe projecten?
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

CPO >

’t Stee

Informatiebijeenkomst Adorp

10 mei 2017 door Danny Veenstra

Het is al weer 8 jaar geleden dat het laatste nieuwe huis in Adorp werd gebouwd en dat gaat veranderen. Het plan is om in de komende jaren 15 à 20 woningen bij te bouwen . Deze woningen komen op het voormalige voetbalveld naast de spoorlijn. De nieuwe Fietsroute Plus die Winsum met de stad gaat verbinden loopt hierlangs. Met je (elektrische) fiets overbrug je de 8 km naar de Grote Markt gemakkelijk in 20 minuten.

Duurzaamheid staat bij dit CPO-project hoog in het vaandel. Er wordt uitgegaan van zogenaamde gasloze woningen waarbij de bewoners zelf bepalen of ze energieneutraal willen bouwen of niet. Het is zelfs mogelijk dat de nieuwe wijk zelf opgewekte energie aan het dorp gaat leveren.

Architectuurstudio SKETS heeft twee type basiswoningen als uitgangspunt ontworpen; één met alle voorzieningen op de begane grond en één met een volwaardige verdieping met slaapkamers.  Samen met de toekomstige bewoners en de architect, worden de woningen en woonomgeving verder uitgewerkt.

Op zaterdag 20 mei 2017 wordt er een informatieochtend georganiseerd. Je kunt je dan inschrijven voor het project en vragen stellen onder het genot van een kopje koffie of thee. Je bent welkom van 10.00 uur tot 13.00 uur op het voetbalveld van Adorp, de Vang 14 in Adorp.