Energieneutraal renoverenAlgemene informatie
LocatieDe hele stad Groningen
PlaatsGroningen
E-mailenergieneutraalrenoveren@kuub.info


GRONINGEN ALLE LICHTEN OP GROEN

Bent u de woningeigenaar die af wil van de energierekening? Dan is energieneutraal renoveren iets voor u!
Met het project ‘Energieneutraal renoveren’ zet Groningen alle lichten op Groen. Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) in energieneutrale renovatie, gerealiseerd op basis van transparantie en (keten)samenwerking.
De locatie wordt gemaakt door woningeigenaren; de locatie is de hele stad Groningen!Het project

Het project 'Energieneutraal renoveren' heeft als doelstelling met circa 20 tot 30 particuliere woningeigenaren de woning zodanig te renoveren dat de gas en elektra meter op nul blijft staan.
Door kennis te delen en samen te werken kunt u als particuliere woningeigenaar de juiste adviezen en diensten gezamenlijk inkopen. Hierdoor heeft u veel voordeel: u hoeft niet alles alleen uit te zoeken en u bespaart doordat u samenwerkt.

Veel interesse

De interesse in het project 'Energieneutraal renoveren' is groot, wekelijks nieuwe aanmeldingen met uiteenlopende versies over de wijze waarop de energiekosten geminimaliseerd of uitgeschakeld kunnen worden. Een stuurgroep van bewoners gaat binnenkort een eerste informatieavond organiseren waarop iedereen uit de stad welkom is.

Onderstaand dialoog geeft een gesprek weer met één van de geïnteresseerde.

"Wij zijn een vereniging van particuliere individuele eigenaren in de wijk Paddepoel. Inmiddels hebben we zes serieuse gegadigden om hun woning energieneutraal te renoveren. We willen graag als buren een project starten, waarbij we zowel een duurzaam als een sociaal doel nastreven: we vinden het gewoon erg leuk om als buren iets samen te doen in en voor de wijk! We zijn al een tijd bezig met het nadenken en uitzoeken hoe we het één en ander aan de vork kunnen steken. Waar het ons echter aan ontbreekt is de tijd om de communicatie in de buurt op een professionele manier op gang te brengen. We zien kansen om onze groep nog verder te vergroten. Ook hebben we specialistische ondersteuning nodig op het gebied van isolatie, energieopwekking, financiering, etc."

Doet u mee?

Wij hopen dat u met ons meedoet. Het maakt niet uit waar u woont en wat voor type woning u heeft. De enige voorwaarde is dat u daadwerkelijk u woning wilt aanpakken met als doel de energierekening op nul te krijgen.
De lage energierekening hoeft niet de enige motivatie te zijn om mee te doen, een comfortabele woning, behoud van de waarde, maar ook de combinatie met een uitbreiding of verbouwing maakt meedoen aantrekkelijk.
Door gezamenlijk kennis en kunde te organiseren en in te kopen verwachten wij dat iedereen er voordeel bij heeft. Wij denken niet aan ingewikkelde groepsverplichtingen; uw eigen wensen voor uw eigen woning staan op één.
Wij vragen van u enthousiasme, wil om te investeren in een duurzame woning, bereidheid om kennis en kunde te delen en bereidheid om gezamenlijk in te kopen. Natuurlijk is het ook voor u belangrijk om vooraf te weten of uw financiële mogelijkheden voldoende zijn voor het realiseren van de energiewens van uw woning. Het is dan ook mogelijk een eerste indicatie te krijgen bij een tweetal banken. Met hen hebben wij dit initiatief besproken en zij zijn geheel vrijblijvend bereid met u uw mogelijkheden te verkennen.
Trucs en tips om slim met energie om te gaan willen wij ook graag delen. Techniek en innovatie in slimme meters en leuke applicaties (apps) integreren wij graag in dit initiatief.
Bent u geïnteresseerd en wilt u meer weten? Middels het stappenplan, welke u vindt onderaan deze pagina, laten wij u graag zien hoe dit in zijn werk wordt gezet.

Aanmelden

Heeft u interesse om uw woning energieneutraal te maken (ofwel, geen energierekening meer) meldt u aan voor dit project. Aanmelden kan door op onderstaande link te klikken.
Schrijf u in

Wij doen dit project onder het motto: 'RENOVEER SLIM - RENOVEER SAMEN!'

Download

Stappenplan energieneutraal renoveren

Naar boven