• locatie: Blauwe Dorp
  • plaats: Groningen

Energierenovatie >

Het Blauwe Dorp

Gered van de sloophamer

Gered van de sloophamer: het Blauwe Dorp is een bijzondere buurt in het hart van de Oosterparkwijk in de stad Groningen. Hoewel ze genomineerd waren om gesloopt te worden, zijn dankzij protesten van de bewoners en een grootschalige renovatie alle woningen in het Blauwe Dorp gespaard gebleven. KUUB vertolkte in deze renovatie de rol van adviseur en contactpersoon voor alle betrokken partijen.

Het oude gezicht terug

Samen met de architect is goed gekeken naar het oorspronkelijke uiterlijk van de woningen. Witte kozijnen maakten plaats voor vrolijke groen met okergele kozijnen. De dakpannen werden schoongemaakt en waar nodig vervangen. Ook werd er een aantal uitbouwen voor de achterzijde ontworpen, die de bewoners vergunningsvrij uit mochten voeren. Ook werd het openbaar groen aangepakt. Nu heeft het Blauwe Dorp haar oude gezicht terug. Een knus dorpje in een grote stad.

Spin in het web

KUUB was bij de totstandkoming van de plannen, en bij de uitvoering ervan, de spin in het web. Met succes: alle woningen waren binnen no time voorzien van een nieuwe eigenaar en er zijn samen heel wat feestjes gevierd.

‘Mijn ideale huis’

Claudia: ‘Dit is mijn ideale huis, maar het zou misschien gesloopt worden. Gelukkig is het Blauwe Dorp behouden en zijn de woningen mede dankzij de inzet van KUUB gerenoveerd.’