Bart Vos bedacht de woningen van ZON van binnen naar buiten: eerst kijken naar hoe je wilt wonen, en daarna pas de buitenkant bepalen. Dankzij deze aanpak sluiten de woningen perfect aan bij de wensen van onze Stadjers. De bouw is in volle gang.

Bekijk de projectsite
  • locatie: Grote Beerstraat, Paddepoel
  • plaats: Groningen
  • opdrachtgever: Nijestee
  • architect: Zofa en Bart Vos
  • status: In uitvoering
  • projectsite: Bekijk

Collectief particulier opdrachtgeverschap >

ZON wonen

Van binnen naar buiten ontworpen

ZON Wonen is vanuit de gedachte van de bewoners ontwikkeld. Het zijn betaalbare grondgebonden woningen met veel vrijheid om de eigen wensen te kunnen doorvoeren. Woningbouwcorporatie Nijestee heeft KUUB gevraagd het projectmanagement en de ontwikkeling van de locatie aan de Grote Beerstraat in Groningen uit te voeren.

KUUB heeft gekozen voor een unieke aanpak. De woningen zijn van binnenuit ontworpen. Vanuit de gedachte van de klant heeft interieurontwerper Bart Vos de woongedachte van de particulier in verschillende plattegronden vertaald. Zofa architecten heeft vervolgens een eigen identiteit aan elke woning gegeven.

Deze aanpak van KUUB heeft ondanks de stagnerende woningmarkt inmiddels geresulteerd in de realisatie van de eerste 29 woningen. De bewoners geven wonen in een ZON woning een dikke 8! Begin 2015 is gestart met de bouw van de laatste 17 woningen, de eerste zullen nog voor de bouwvak 2015 worden opgeleverd.

Van ZON Wonen I zijn alle woningen verkocht. Voor meer informatie over het vervolg kun je terecht op de pagina van ZON Wonen II.