Bewoners- en procesbegeleiding

Het zal je maar gebeuren. Al jaren woon je op je eigen, fijne plekje totdat aardbevingen jouw huis aantasten. Er kan zelfs zoveel schade zijn, dat je huis verstevigd of gesloopt en opnieuw gebouwd moet worden. Wat er ook moet gebeuren, wij begeleiden bewoners tijdens de bouw- en of het renovatieproces zodat zij weer veilig in hun eigen huis kunnen wonen.

In veel dorpen en gemeentes in Groningen is aardbevingsschade aan de orde van de dag. KUUB staat klaar voor gemeentes, organisaties en bewoners die ondersteuning kunnen gebruiken bij een goede en prettige afhandeling van aardbevingsschade.

Bewonersbegeleiding

Bij herstel en vervangende nieuwbouw is goede communicatie de sleutel tot succes. We hebben al veel eigenaren en bewoners mogen begeleiden van hun oude woning naar een nieuw (t)huis. We onderzoeken of er vragen of twijfels zijn, en kunnen door onze ervaring al veel vragen beantwoorden. Kunnen we dat niet, dan schakelen we snel om het antwoord op te halen bij een partner. We brengen naar boven wat bewoners graag terugzien in hun nieuwe woning: met keukentafelgesprekken houden we vinger aan de pols tijdens het hele proces. Bewoners waarderen ons om onze persoonlijke aanpak en duidelijke communicatie.

Procesbegeleiding

Door onze ervaring met aardbevingsschade kunnen we optreden als een betrouwbare partner voor organisaties en gemeentes in het aardbevingsgebied. We staan zij aan zij in de aanpak van vaak gecompliceerde sloop- en nieuwbouwtrajecten. We kennen het proces als geen ander en weten waar de focus moet liggen in elke fase van het proces. We kunnen risico’s snel inschatten en we hebben een groot netwerk van adviseurs. We ontzorgen niet alleen organisaties en gemeentes, maar zorgen ook voor heldere communicatie voor bewoners en omwonenden.
Door ons grote netwerk en ruime ervaring in procesbegeleiding kunnen we organisaties echt goed bijstaan. We hebben elke stap al eens meegemaakt en weten waar ze mee te maken krijgen op welk moment.
-- Suzan, procesbegeleider en directeur-bestuurder bij KUUB

Onze projecten Bewoners- en procesbegeleiding

Benieuwd voor welke projecten KUUB al bewoners- en procesbegeleiding heeft verzorgd? Hieronder lees je meer over lopende en afgeronde projecten.

Vliesgevelwoningen (Opwierde Zuid)

Aardbevingsbestendige sloop/nieuwbouw in Appingedam

meer over dit project

Duursumerweg

Aardbevingsbestendig wonen in Loppersum

meer over dit project

Bronswoningen

Van Brons naar Briljant in Appingedam

meer over dit project