21 februari 2022 door Karin

Directeur-Bestuurder Suzan in de krant

NoordZ, een uitgave van NDC Mediagroep, schreef in de rubriek De Spiegel een item over onze directeur-bestuurder Suzan Wierenga. Het artikel gaat over keuzes maken, je hart volgen, en ondernemerschap. We lichten een paar zaken uit het artikel uit.


Na een studie Algemene Bouwkunde ging Suzan bij KAW aan de slag en zes jaar later nam ze het bedrijf met een paar collega’s over. Waar haalde zet het lef vandaan om op haar 30ste zo’n groot bedrijf te kopen? “Tja, dat zit in me, Ik ga nooit echt voor veilig. Als iets goed voelt, ik denk dat ik het kan en het me iets oplevert, dan doe ik het. Ik ben niet zo’n enorme twijfelaar. Ik maak makkelijk keuzes en zet altijd door.” Een jaar geleden verruilde ze KAW voor KUUB. “Ik was al een paar jaar als interim-bestuurder aan de slag bij KUUB en concludeerde dat ik meer zin had om daarmee door te gaan. Dit is een keuze die ik met mijn hart heb gemaakt. Samen met goede vriend Lammert, kon ik mede-eigenaar worden.”


Wie inspireert jou? 
“Dan denk ik toch aan Janka Stoker. Ik heb weleens samen met haar in een jury gezeten. De manier waarop zij vertelt en schrijft over organisatieverandering en leiderschap, spreekt me erg aan. Wat ze zegt is raak, hoe ze het zegt is prachtig. Zo onafhankelijk, puur met lef. Zelf heb ik in mijn carriere heel wat organisatieveranderingen doorgevoerd. En dan had ik Janka Stoker wel in mijn achterhoofd. Ik heb daarvoor ook een boek van haar en Harry Gerritsen gelezen: Goede leiders zweven niet. Het omschrijft de fundamenten van effectief leiderschap in organisaties en de maatschappij. En ik lees heel weinig, dus dat zegt veel…” Dit boek is onmisbaar voor managers en leiders die in de spiegel durven kijken en echt verschil willen maken.

Meer nieuws

28 juli 2022 door Karin

KUUB viert de zomer

De zomer staat voor deur. Dat betekent dat het tijd is voor een welverdiende vakantie. Tijdens de bouwvak is het kantoor van KUUB daarom één week gesloten. In week 32, van 8 t/m 14 augustus zijn we niet bereikbaar. Vanaf 15 augustus staan we weer voor je klaar. We wensen je een hele fijne zomer!  

lees meer
11 juli 2022 door Karin

Terugblik op rondleiding SKÚR

Geïnteresseerden in SKÚR namen vorige week een kijkje aan de Friesestraatweg 430. De plek waar SKÚR straks gebouwd gaat worden. Met eigen ogen konden ze zien dat de stutten er niet voor niks staan; de huidige boerderij is in zo'n staat dat nieuwbouw de enige mogelijkheid is geworden. We starten de rondleiding met een kop…

lees meer
30 juni 2022 door Karin

Informatieavond Coulissen op maandag 11 juli

*Aanmelden voor de informatieavond is niet meer mogelijk. Coulissen wordt een buurtschap aan de zuidrand van de wijk Oostindie in Leek. Bloemrijk gras, inheemse bomen en struiken bepalen de sfeer en kenmerken het landschappelijke karakter van Coulissen. Nabuurschap en samenhorigheid zijn belangrijke uitgangspunten voor de initiatiefnemers van het plan. Zij ontwikkelen hun nieuwbouwwijk via Collectief…

lees meer
27 december 2021 door Karin

Kerstvakantie bij KUUB: 3 januari zijn we er weer

Het kantoor van KUUB is de week tussen Kerst en Oud & Nieuw gesloten. We brengen tijd door met onze dierbaren en laden op zodat we ook in het nieuwe jaar  weer geweldige huizen kunnen bouwen voor mensen met eigenwijze woonwensen. Alle binnengekomen mails en voicemails beantwoorden wij zodra we weer terug zijn. Dat is…

lees meer