Nieuws - 21 februari 2022 door Karin

Directeur-Bestuurder Suzan in de krant

NoordZ, een uitgave van NDC Mediagroep, schreef in de rubriek De Spiegel een item over onze directeur-bestuurder Suzan Wierenga. Het artikel gaat over keuzes maken, je hart volgen, en ondernemerschap. We lichten een paar zaken uit het artikel uit.


Na een studie Algemene Bouwkunde ging Suzan bij KAW aan de slag en zes jaar later nam ze het bedrijf met een paar collega’s over. Waar haalde zet het lef vandaan om op haar 30ste zo’n groot bedrijf te kopen? “Tja, dat zit in me, Ik ga nooit echt voor veilig. Als iets goed voelt, ik denk dat ik het kan en het me iets oplevert, dan doe ik het. Ik ben niet zo’n enorme twijfelaar. Ik maak makkelijk keuzes en zet altijd door.” Een jaar geleden verruilde ze KAW voor KUUB. “Ik was al een paar jaar als interim-bestuurder aan de slag bij KUUB en concludeerde dat ik meer zin had om daarmee door te gaan. Dit is een keuze die ik met mijn hart heb gemaakt. Samen met goede vriend Lammert, kon ik mede-eigenaar worden.”


Wie inspireert jou? 
“Dan denk ik toch aan Janka Stoker. Ik heb weleens samen met haar in een jury gezeten. De manier waarop zij vertelt en schrijft over organisatieverandering en leiderschap, spreekt me erg aan. Wat ze zegt is raak, hoe ze het zegt is prachtig. Zo onafhankelijk, puur met lef. Zelf heb ik in mijn carriere heel wat organisatieveranderingen doorgevoerd. En dan had ik Janka Stoker wel in mijn achterhoofd. Ik heb daarvoor ook een boek van haar en Harry Gerritsen gelezen: Goede leiders zweven niet. Het omschrijft de fundamenten van effectief leiderschap in organisaties en de maatschappij. En ik lees heel weinig, dus dat zegt veel…” Dit boek is onmisbaar voor managers en leiders die in de spiegel durven kijken en echt verschil willen maken.

Meer actueel