21 februari 2022 door Karin

Directeur-Bestuurder Suzan in de krant

NoordZ, een uitgave van NDC Mediagroep, schreef in de rubriek De Spiegel een item over onze directeur-bestuurder Suzan Wierenga. Het artikel gaat over keuzes maken, je hart volgen, en ondernemerschap. We lichten een paar zaken uit het artikel uit.


Na een studie Algemene Bouwkunde ging Suzan bij KAW aan de slag en zes jaar later nam ze het bedrijf met een paar collega’s over. Waar haalde zet het lef vandaan om op haar 30ste zo’n groot bedrijf te kopen? “Tja, dat zit in me, Ik ga nooit echt voor veilig. Als iets goed voelt, ik denk dat ik het kan en het me iets oplevert, dan doe ik het. Ik ben niet zo’n enorme twijfelaar. Ik maak makkelijk keuzes en zet altijd door.” Een jaar geleden verruilde ze KAW voor KUUB. “Ik was al een paar jaar als interim-bestuurder aan de slag bij KUUB en concludeerde dat ik meer zin had om daarmee door te gaan. Dit is een keuze die ik met mijn hart heb gemaakt. Samen met goede vriend Lammert, kon ik mede-eigenaar worden.”


Wie inspireert jou? 
“Dan denk ik toch aan Janka Stoker. Ik heb weleens samen met haar in een jury gezeten. De manier waarop zij vertelt en schrijft over organisatieverandering en leiderschap, spreekt me erg aan. Wat ze zegt is raak, hoe ze het zegt is prachtig. Zo onafhankelijk, puur met lef. Zelf heb ik in mijn carriere heel wat organisatieveranderingen doorgevoerd. En dan had ik Janka Stoker wel in mijn achterhoofd. Ik heb daarvoor ook een boek van haar en Harry Gerritsen gelezen: Goede leiders zweven niet. Het omschrijft de fundamenten van effectief leiderschap in organisaties en de maatschappij. En ik lees heel weinig, dus dat zegt veel…” Dit boek is onmisbaar voor managers en leiders die in de spiegel durven kijken en echt verschil willen maken.

Meer nieuws

27 december 2021 door Karin

Kerstvakantie bij KUUB: 3 januari zijn we er weer

Het kantoor van KUUB is de week tussen Kerst en Oud & Nieuw gesloten. We brengen tijd door met onze dierbaren en laden op zodat we ook in het nieuwe jaar  weer geweldige huizen kunnen bouwen voor mensen met eigenwijze woonwensen. Alle binnengekomen mails en voicemails beantwoorden wij zodra we weer terug zijn. Dat is…

lees meer
15 december 2021 door Marije Hijlkema

Maak kennis met onze nieuwste ontwikkeling: SKÚR

Op een voormalig boerenerf aan de rand van de stad kun je straks collectief wonen in een nieuw te bouwen boerderij. Je eigen plek én samen voorzieningen delen: in Scandinavië doen ze het al jaren. En met SKÚR straks ook in Groningen. Een gezamenlijke moestuin, gedeelde werkplekken of misschien wel een zwemvijver? Samen kun je…

lees meer
14 december 2021 door Karin

KUUB verwelkomt nieuwe collega's

Bij KUUB hebben we maar liefst drie nieuwe collega's mogen verwelkomen. Het zijn projectleider Dirk-Jan, officemanager Marieke en marketing- en communicatiemedewerker Karin. We stellen ze graag kort aan je voor. Het eerste nieuwe gezicht bij team KUUB is Dirk-Jan. Als ervaren projectleider verliest hij het doel niet uit het oog. Hij is toegankelijk en nuchter…

lees meer
16 juli 2021 door Marije Hijlkema

Zomervakantie bij KUUB!

In de weken 30, 31 en 32 is het kantoor van KUUB gesloten. Dit betekent dat je even niet face-to-face of telefonisch contact met ons kunt hebben. Uiteraard worden alle binnengekomen mails en voicemails beantwoord zodra we weer terug zijn. Dit is maandag 16 augustus. Iedereen een hele fijne zomer toegewenst! Groet, het KUUB-team

lees meer