Je eigen huis bouwen. Wonen naar jouw wensen. Wat een kans! Je hebt het eindplaatje misschien al helemaal in je hoofd. Maar waar begin je? Welke keuzes maak je, en op welk moment: bouwkundig, financieel, ruimtelijk en juridisch? Hoe bouw je nu het huis dat al helemaal klaar is voor je toekomst? Bij KUUB ben je aan het juiste adres. We begeleiden groepen bewoners naar hun nieuwe thuis.

KUUB-huizen worden gemiddeld gewaardeerd met een 8!

Wat kan KUUB voor je doen?

KUUB begeleidt groepen bewoners op weg naar hun nieuw (t)huis. Heb je bijzondere woonwensen? Dan zit je bij ons goed. KUUB is opgericht in 2002. Sindsdien hebben we van honderden woonwensen geweldige huizen gemaakt: van starterswoningen tot vrijstaande villa’s, maar ook ‘cohousing’ met gedeelde voorzieningen. We kunnen je adviseren in het zoeken naar een locatie, het vinden van 'mede-bouwers’, het kiezen van een architect, het berekenen van de bouw- en bijkomende kosten, tot en met advies bij het inrichten van de openbare ruimte. Daarnaast initiëren wij zelf projecten waarbij de wensen van de klant altijd voorop staan. Duurzame huizen op maat: dat is waar KUUB voor staat. We werken vanuit de stad Groningen, zijn verankerd in het noorden en werken met trots aan projecten door heel Nederland.

Samen bouwen aan je eigen huis

Wij vinden dat je huis moet voelen als een maatpak. Passend bij jouw manier van leven en bij jouw budget. We stippelen gezamenlijk de ‘reis naar het nieuwe huis’ uit. Dit doen we altijd in een vorm van co-creatie: met inbreng van de bewoners zelf. Dat kan in hoge mate (CPO en cohousing) en in mindere mate (mede-opdrachtgeverschap). KUUB ondersteunt en versterkt. Samen met jou en met je nieuwe buren bewandelen we de route naar jouw nieuwe huis. Als je met elkaar bouwt, krijg je dan ook allemaal hetzelfde huis? Nee. Want je bouwt je eigen huis, naar jouw wensen. Jouw huis is uniek. Je kiest zelf de kavel en samen met een architect schets je jouw droomhuis. Alle woningen in een plan zijn als het ware broertjes en zusjes van elkaar.

KUUB werkwijze

Onze opdrachtgevers

De afgelopen 15 jaar hebben we veel ervaring opgedaan met bewonerscollectieven als opdrachtgever van hun nieuwe huizen. Vanuit die ervaring verlenen wij ook onze diensten aan organisaties of overheden, die willen stimuleren dat bewoners regie nemen over hun woon- en leefomgeving. Daar dragen wij graag ons steentje aan bij! Ook projectontwikkelaars en bouwers die hun aanbod beter willen afstemmen op de wensen van de klant, zijn wij graag van dienst.

De KUUB adviseurs

Onze adviseurs hebben kennis van alle stappen op de route naar een nieuw te bouwen huis. We spreken de taal van de professionals in de bouw- en vastgoedwereld (architect, aannemers, installateurs en adviseurs). Dat geeft je rust en zekerheid: een overzichtelijke planning, een solide begroting en haalbare doelen. Wij begeleiden bewoners in een collectief vanaf de eerste ideeën, schetsen, het ontwerp, de bouw tot en met de oplevering van hun nieuwe huis. We stellen ons team graag aan je voor.

Team