Nieuws - 24 mei 2024 door Karin

Feestelijk moment voor Buurtschap Coulissen

Een officieel en feestelijk moment voor Buurtschap Coulissen. De Gemeente Westerkwartier, VDM Woningen en KUUB ondertekenden een overeenkomst. Daarmee is het ontwikkeltraject afgerond. De bouw van de woningen begint in september. Er is nog één kavel beschikbaar (nr 13).

De gemeente voerde vanaf 2019 gesprekken met een groep particulieren over de ontwikkeling van een kleinschalige woonbuurt voor CPO in de nieuwbouwwijk Oostindie. De CPO-groep heeft uiteindelijk Buurtschap Coulissen ontwikkeld. Bij de ondertekening was het bestuur aanwezig, waaronder Alie. “Dit is wel een bijzonder moment voor ons. Het gaat door! We hebben er ontzettend veel zin in.”

KUUB begeleidt het ontwikkelproces. Suzan Wierenga, directeur van KUUB vertelt: “We zijn blij dat de gemeente ruimte heeft gemaakt voor collectief ontwikkelen. Ik geloof erin dat de kwaliteit van woningen en de directe omgeving hoger is, als je bewoners er vroeg bij betrekt. Alleen door het samen te doen, met de toekomstige bewoners maar ook met de architect Vdp en landschapsarchitect LAOS, is er een uniek landschappelijk plan ontstaan en kunnen we dit moment vieren.”

Meer actueel