We bleven nieuwsgierig…

Buurtschap Coulissen

We bleven nieuwsgierig. Steeds vaker begonnen we ons af te vragen: zou het iets voor ons zijn?”
"We bleven nieuwsgierig. Steeds vaker begonnen we ons af te vragen: zou het iets voor ons zijn?”
Alie

Ze hoorden voor het eerst van Buurtschap Coulissen via bekenden. Inmiddels zijn Alie (en haar man Geert) mede-initiatiefnemer. We spreken Alie over haar deelname aan Buurtschap Coulissen. “Toen we voor het eerst van Buurtschap Coulissen hoorden, was het project nog in een heel pril stadium. We bleven nieuwsgierig. Als ik die bekenden weer tegenkwam, waren we benieuwd hoe het ervoor stond. Wat zijn de laatste ontwikkelingen? Steeds vaker begonnen we ons af te vragen: zou het iets voor ons zijn?”

Meer gemak

We hebben een prachtig huis, wonen op een fantastische plek. We hebben alles rondom vrij en een grote tuin. Daar genieten we heel erg van, maar het is ook veel werk. ’s Zomers blijven we thuis voor de tuin omdat hij zo mooi in de bloei staat en natuurlijk omdat hij verzorging nodig heeft. Steeds vaker dachten we erover na hoe het is om wat minder (tuin)onderhoud te hebben. Maar wat dan hé? In een appartement zien we onszelf echt nog niet wonen. Daarom is Buurtschap Coulissen een prachtige kans voor ons. Dan kunnen we nog steeds genieten van het groen en de ruimte, zonder dat we zelf dagelijks moeten rondscharrelen in de tuin om het bij te houden. We voelen ons totaal nog niet oud, maar dat zijn toch dingen waar je op een gegeven moment wél over nadenkt. Het is fijn als er straks een buurtje is waar we naar elkaar omkijken. Met jonge(re) mensen om ons heen, blijf jezelf ook jong hè.”

Dippen of een sportlesje

We zijn met elkaar in gesprek, bijvoorbeeld over hoe het groen precies invulling krijgt. Dat zijn leuke en interessante workshops. Door met elkaar te praten aan de hand van voorbeelden, kom je steeds een stap verder. Toch kun je niet alles op papier bedenken. Een van de deelnemers heeft een gitaar, dan zie ik ons straks wel zitten rond een kampvuurtje. Laatst spraken we een sportinstructeur: dan krijg ik gelijk een idee van een sportles in m’n hoofd. Zulke dingen ontstaan als de groep compleet is. Ieder heeft z’n inbreng, z’n ideeën en samen maken we er iets moois van. Ik zie mezelf al in het water zwemmen of dippen daar. Er moet dan wel een trapje komen natuurlijk, anders kom ik het water niet weer uit!

Op 10 minuten fietsen van twee dorpen

“De locatie van Buurtschap Coulissen heeft nog steeds de vrijheid van de landerijen. Links en rechts hebben we bebouwing en aan de voorkant komt, als het goed is, een mooi park. Dat maakt het voor ons de perfecte plek.” In gesprek met geïnteresseerden krijgt Alie regelmatig de vraag of het dicht genoeg bij het dorp is. Zij en haar man Geert namen de proef op de som. “We zijn op de fiets naar Zevenhuizen gestapt. Dat is nog geen 10 minuten fietsen. Je kunt beide kanten uit, stapt zo op de bus naar Groningen die voor de deur stopt.”

Kom in gesprek

“Het is ontzettend leuk om verschillende mensen te spreken. Ik kan me voorstellen dat het een hele stap lijkt, maar sommige dingen haal je niet van papier. Die moet je ervaren. Met de tekeningen op tafel en in gesprek met elkaar, kom je er gauw genoeg achter of Buurtschap Coulissen bij je past of niet.”