De laatste sleutel voor de eerste kopers

Canvas Janninkskwartier

“We kenden deze plek en droomden ervan om hier te wonen.”
“We kenden deze plek en droomden ervan om hier te wonen.”
Christiaan en Daniël

Op grond waar vroeger de textielindustrie floreerde, is een nieuwe woonbuurt gebouwd rondom een grote binnentuin. De woningen van CANVAS Janninkkwartier in Enschede zijn klaar! We spreken Daniël en Christiaan. Ze kregen eind maart de sleutel en zijn volop aan het klussen. Met een beetje geluk wonen zij met Koningsdag in hun nieuwe huis!

Vier muren en een trap

Van alle kopers hebben Daniël en Christiaan het meeste geduld moeten hebben. Niet alleen omdat ze als laatste bewoners de sleutel van hun nieuwe woning kregen, vooral omdat ze er als allereerste bij waren toen CANVAS in de verkoop ging. Hun geduld werd direct op de proef gesteld, herinneren ze zich. “Door Corona haakten geïnteresseerden af. Dat was wel spannend, want eerst moest 70% van de woningen verkocht worden.” Zelf hadden ze geen enkele twijfel. “We kenden deze plek en droomden ervan om hier te wonen.” Even hebben ze overwogen om voor een vrije kavel te kiezen, maar daar zagen ze toch van af. “We wilden veel vrijheid, maar een vrije kavel durfden we niet aan. Toen CANVAS Janninkkwartier voorbij kwam, wisten we gelijk: dit is het! Het enige wat vast stond waren de vier muren en de trap. Voor de rest was het helemaal aan ons. Precies waar wij naar op zoek waren.”

Het loft-gevoel

“We hebben best wel een eigen visie op hoe we het wilden hebben. De architect Marnix (van MX13) heeft ons geholpen die visie om te zetten in tekeningen. Zo hebben we voor een vide gekozen waardoor we heel veel licht in huis halen. Onze woning heeft wel wat weg van een loft. We hebben de keuken beneden, de woonkamer op de eerste verdieping en één grote slaapkamer met inloopkasten op de bovenste verdieping. Eerst wilden we de badkamer als onderdeel van onze slaapkamer. Daar zijn we later vanaf gestapt omdat we regelmatig logés krijgen. Met de badkamer apart hebben we meer privacy gecreëerd en dat is wel fijn als er gasten zijn.”

Verrassend goed

“De oplevering van hun huis is goed verlopen op een paar details na”, zegt Daniël. Er zat een stopcontact op de verkeerde plek en details pakken soms anders uit dan je van tevoren denkt. Gelukkig zijn we allebei wel praktisch en flexibel ingesteld. Dat is ook wel nodig bij zo’n project als dit.” De heren zijn erg enthousiast en vooral blij dat ze de sleutel hebben. “We zijn nog steeds heel erg blij met de indeling en de keuzes die we hebben gemaakt. De meeste keuzes hebben we anderhalf tot twee jaar geleden gemaakt, dus het is wel spannend om nu een doos met tegels open te maken. Dat gaat tot nu toe verrassend goed moet ik zeggen. Het komt allemaal mooi samen.”

Klein feestje

Er hangen al kaartjes en ballonnen in de keuken, die verder kaal is opgeleverd. “We hebben tegen familie en vrienden gezegd dat ze direct konden langskomen om te kijken. Ze hebben de afgelopen periode met ons meegeleefd. Net als wij, waren zij benieuwd naar onze woning, ook al is er verder nog niks te zien. We hebben er maar direct een klein feestje van gemaakt!”

Daniël en Christiaan in hun net opgeleverde woning CANVAS Janninkkwartier Enschede
Christiaan en Daniël vierden direct een klein feestje na de oplevering. Foto door iSifotografie

Nóg leuker wonen

Het voordeel van samen je eigen buurt bouwen is dat je je toekomstige buren al kent voordat je er woont. Dat hebben Daniël en Christiaan als heel fijn ervaren. “Onze bijeenkomsten vonden eerst vooral online plaats. Toch heb je direct wel zo’n gevoel dat je je buren kent. Je zwaait naar elkaar als je elkaar tegenkomt in de stad.” Dat niet alleen de woning, maar ook de buurt belangrijk is voor het stel, blijkt wel uit Christiaans deelname aan de Vereniging van Eigenaren (VvE).  “Voor mij is het een kleine stap om in de VvE te gaan, omdat ik in ons appartementencomplex ook de aanstichter was van de gezamenlijke zomerbarbecue. Ik maak makkelijk contact en wil hier in CANVAS leuke dingen organiseren, ervoor zorgen dat we elkaar helpen. Daarom houden ons vooral bezig met de vraag hoe we het nóg leuker kunnen maken om hier te wonen.”

Benieuwd naar de woning van Christiaan en Daniël? Ze hebben toegezegd mee te werken aan “Thuis bij…” Als de verhuizing achter de rug is en ze alle op orde hebben, keren we terug naar Enschede om jou een kijkje te geven in deze loftachtige woning en de gemeenschappelijke binnentuin.