28 oktober 2020 door Sharla Oostra

Kuub zoekt een Medewerker Marketing en Communicatie

Vacature Medewerker Marketing en Communicatie

Groningen, 20-28 uur

Als marketing- en communicatiemedewerker bij KUUB zet je onze zelfbouwplannen stevig neer in woord en beeld. De ene dag denk en schrijf je mee aan de verkoopcampagne voor een van de nieuwe projecten, de andere dag zet je je creativiteit in voor daverende promoties en verrassende social posts.  

Past deze marcom-pet jou?

 • Je ondersteunt de projectleiders met het vinden van de juiste woorden bij het neerzetten en branden van een nieuw project.
 • Je stroomt over van de goede ideeën om projecten in de ontwerpfase, verkoopfase en ontwikkelfase in de schijnwerpers te zetten.
 • Je bedenkt, schrijft en publiceert rake nieuwsberichten, persberichten, brochures, nieuwsbrieven en social mediaposts.
 • Je beheert de website(s) van KUUB en bewaakt onze huisstijl en merkbelofte.
 • Je collega’s zijn ontzettend blij met jouw taal-ent en creatieve ondersteuning.
 • Bewoners zijn ontzettend blij met jouw updates en informatie in de aanloop naar het bouwen van hun nieuwe huis.

 Jij communiceert wat af. Online én offline.

Je zit niet snel verlegen om woorden. Sterker nog, je bent een storyteller pur sang. Maar je luistert ook goed: je gaat er graag op uit om je oor te luister te leggen bij een locatie, bij kopers en partners. Je bedenkt en coördineert de marketingcommunicatieactiviteiten van KUUB en verplaatst je daarbij moeiteloos in andermans schoenen, zodat de marketing en communicatie altijd raak is.

En verder heb jij in je professionele gereedschapskist:

 • Een afgeronde hbo-opleiding op het gebied van communicatie en/of marketing
 • Goede communicatieve vaardigheden en een grote woordenschat
 • Skills voor InDesign, Photoshop en Illustrator
 • Kennis van online (SEO, SEA, en social media)
 • Je kunt werken met WordPress

Het fundament dat wij jou bieden:

 • Een jaarcontract met kans op een vaste aanstelling
 • Een marktconform salaris
 • Uitdagende projecten om je creativiteit op los te laten
 • Een sfeervolle werkplek in de oude binnenstad van Groningen
 • Veel vrijheid in je werk
 • Een klein team met gezellige collega’s

Over KUUB

Stichting KUUB is opgericht in 2002. Wij maken van woonwensen geweldige huizen. Van starterswoningen tot vrijstaande villa’s, maar ook co-housing met gedeelde voorzieningen. Op dit moment telt ons team 3 projectmanagers. Wij adviseren particulieren die willen bouwen in een collectief in het zoeken naar een locatie, vinden van mede-bouwers, kiezen van de architect, berekenen bouw- en bijkomende kosten en adviseren zelfs bij het inrichten van de openbare ruimte. Daarnaast initiëren wij zelf ook duurzame woningbouwprojecten waarbij de wensen van de klant altijd voorop staan. We werken vanuit de stad Groningen aan projecten door heel Nederland.

Ben jij de rots in onze branding? Solliciteer nu!

Mail jouw overtuigende sollicitatiebrief en cv uiterlijk 15 november 2020 naar HR-adviseur Marjo Struif Bontkes (marjo@kuub.info). Heb je nog een vraag over de functie, dan kun je contact opnemen met een collega van KUUB op telefoonnummer 050 – 313 26 81.

Ben je door de eerste selectie gekomen? Dan vragen we je om een creatieve opdracht uit te werken.

Marije Hijlkema

Projectleider

‘De dag start altijd met een lekkere kop koffie en natuurlijk het bespreken van afgelopen avond of weekend. Wel zo gezellig, met de collega’s. En dan: back to business. Ik heb meerdere projecten onder mijn hoede. In het teamoverleg nemen we de highlights door en bespreken we de lopende acquisities, nieuwe kansen en ontwikkelingen in de markt.

Na het teamoverleg hebben wij een afspraak. We gaan om tafel voor de uitwerking van een nieuw project. We brainstormen over de naam en een pay-off en bedenken misschien zelfs al wat ideeën voor promotie. Als we klaar zijn, vraag ik jou om contact op te nemen met het reclamebureau en het idee verder uit te werken. Later op de dag bezoek ik een projectlocatie. Ik app jou nog een aantal foto’s van hoe het werk vordert. Jij verwerkt dit in een post op Facebook of in de nieuwsbrief naar toekomstige bewoners. Misschien bedenk je dat het leuk is om een interview met de uitvoerder te doen, dan zorg ik ervoor dat je zijn contactgegevens krijgt.’

Meer nieuws

30 juni 2022 door Karin

Informatieavond Coulissen op maandag 11 juli

Coulissen wordt een buurtschap aan de zuidrand van de wijk Oostindie in Leek. Bloemrijk gras, inheemse bomen en struiken bepalen de sfeer en kenmerken het landschappelijke karakter van Coulissen. Nabuurschap en samenhorigheid zijn belangrijke uitgangspunten voor de initiatiefnemers van het plan. Zij ontwikkelen hun nieuwbouwwijk via Collectief Particulier Opdrachtgeverschap in samenwerking met KUUB. De initiatiefnemers…

lees meer
21 februari 2022 door Karin

Directeur-Bestuurder Suzan in de krant

NoordZ, een uitgave van NDC Mediagroep, schreef in de rubriek De Spiegel een item over onze directeur-bestuurder Suzan Wierenga. Het artikel gaat over keuzes maken, je hart volgen, en ondernemerschap. We lichten een paar zaken uit het artikel uit. Na een studie Algemene Bouwkunde ging Suzan bij KAW aan de slag en zes jaar later…

lees meer
27 december 2021 door Karin

Kerstvakantie bij KUUB: 3 januari zijn we er weer

Het kantoor van KUUB is de week tussen Kerst en Oud & Nieuw gesloten. We brengen tijd door met onze dierbaren en laden op zodat we ook in het nieuwe jaar  weer geweldige huizen kunnen bouwen voor mensen met eigenwijze woonwensen. Alle binnengekomen mails en voicemails beantwoorden wij zodra we weer terug zijn. Dat is…

lees meer
15 december 2021 door Marije Hijlkema

Maak kennis met onze nieuwste ontwikkeling: SKÚR

Op een voormalig boerenerf aan de rand van de stad kun je straks collectief wonen in een nieuw te bouwen boerderij. Je eigen plek én samen voorzieningen delen: in Scandinavië doen ze het al jaren. En met SKÚR straks ook in Groningen. Een gezamenlijke moestuin, gedeelde werkplekken of misschien wel een zwemvijver? Samen kun je…

lees meer