Mede Opdrachtgeverschap

Samen bouwen, maar niet alle risico’s dragen die bij een nieuwbouwproject komen kijken? Dan is Mede Opdrachtgeverschap een interessante optie voor jou. Mede Opdrachtgeverschap is een gulden middenweg tussen de standaard projectmatige woningbouwontwikkeling en Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Ideaal als je wel wilt meebepalen over jouw woning en de gezamenlijke ruimtes, maar zonder financiële risico’s.

Wel meebeslissen, geen risico's

Bij Mede Opdrachtgeverschap is jouw eigenwijze woonwens het uitgangspunt. Als toekomstige bewoner heb je de vrijheid om een woning naar wens te bouwen. Jij gaat in gesprek met de architect op jouw woonwens werkelijkheid te laten worden. KUUB begeleid jou, je buren en het bouwproces van woonwens tot woning. Zo hoef jij je hoofd niet te breken over bouwkundig en juridisch gedoe en contact met gemeente en bouwpartners. KUUB treedt op als risicodragend projectontwikkelaar en regelt alles van woonwens tot woning. Wat KUUB doet:
  • verzamelt deelnemers
  • kiest een architect
  • kiest een aannemer 
  • heeft contact met gemeente en bouwpartners
  • koopt de grond waarop de huizen worden gebouwd
  • begeleidt jou tijdens het proces van woondroom tot werkelijkheid
 
In een Mede Opdrachtgeverschap bouw je als groep je eigen huis, maar vangt KUUB de financiële risico’s voor je op.  Deze optie spreekt veel kopers aan: wel de vrijheid, niet de zorgen. En wij helpen graag!
-- Sharla, Projectleider bij KUUB

Ervaringsverhalen van zelfbouwers

Zelfbouwers aan het woord

Wie kunnen jou beter vertellen wat zelfbouw in Mede Opdrachtgeverschap inhoudt dan zelfbouwers zelf? Hieronder lees je ervaringsverhalen van bewoners die van hun woondroom hebben waargemaakt.

"We weten eigenlijk helemaal niks van het bouwen van een huis."

Hun allereerste nieuwbouwwoning wordt het. Hun allereerste koophuis zelfs. Lars (29) en Ana (27) wonen nog maar kort samen en zijn nu vol enthousiasme in het CANVAS project gestapt. Ver hoeft het jonge stel straks niet te verhuizen: hun huidige huurwoning staat op zo’n 200 meter van het Janninkkwartier, dus ze kennen de buurt al op hun duimpje. Hun woning krijgt een indeling waaraan ze zelf hebben meegetekend. Lars en Ana hebben bewust gekozen voor het ‘Teken Mee’ traject, waarin je met de architect zelf de indeling van je woning bepaalt.

Onze projecten in Mede Opdrachtgeverschap

Benieuwd welke projecten KUUB heeft begeleid in Mede Opdrachtgeverschap? Hieronder lees je over onze projecten die in Mede Opdrachtgeverschap zijn gerealiseerd.

CANVAS Janninkkwartier Enschede

Samen bouwen in hét stadshof van Enschede

meer over dit project

Goudplevier

Wonen met klasse in wijk Reitdiep in Groningen

meer over dit project

Rietoevers

31 nul-op-de-meterwoningen in de wijk Reitdiep in Groningen

meer over dit project