Meer dan een huis. Dat is wonen in Coulissen in Leek

In sociale samenhang en met landschappelijk karakter.

Wonen in buurtschap Coulissen 

Coulissen biedt een aantrekkelijke woonomgeving voor verschillende leeftijdsgroepen. Als het voor jou belangrijk is om een goede buur te zijn en naar elkaar om te kijken, dan pas je bij Coulissen. De huizen staan rond een soort brink. Daar staat het buurschapshuis; een centrale ontmoetingsruimte voor jou en je buren. Een gedeeld terras, gezamenlijke moestuin of schuur? Samen bepalen jullie hoe het gezamenlijke terrein eruit gaat zien.

  • Nieuwe wijk aan de zuidrand van de wijk Oostindie in Leek
  • Ruimtelijk wonen in sociale samenhang, met een gezamenlijk buurtschapshuis
  • Landschappelijke uitstraling met veel groen en omgeven door water
  • Duurzaam en levensloopbestendig gebouwd
  • Flexibel basisontwerp, aan te passen op jouw woonwensen

Duurzame en levensloopbestendige woningen: flexibel in te delen

Op een perceel van ca. 10.000 m2 is ruimte voor een mix van 16 vrijstaande en geschakelde woningen. Vanuit een flexibel basisontwerp, kun je de grootte en indeling van de woning op jouw woonwensen aanpassen. De woningen zijn duurzaam en levensloopbestendig gebouwd: met de mogelijkheid voor een badkamer en slaapkamer beneden. Met oppervlaktes tussen de 78m2 en 177m2 is er variatie in het type woningen. Door de vorm van de woningen en het materiaalgebruik doet de bouwstijl denken aan schuurwoningen.

Wonen in een gezamenlijke natuurlijke landschap

“Uniek aan de Coulissen is dat je woont in een gezamenlijk natuurlijk landschap”, vertelt Bas van Laos Landschapsarchitecten. “Bloemrijk gras, inheemse bomen en struiken bepalen de sfeer. Rondom het landschap liggen natuurlijkvriendelijke oevers langs de waterpartij. De 16 woningen liggen als eilanden in het landschap. Ze hebben geen traditionele tuinen met hagen en schuttingen maar gaan op in het landschap. Er is beperkte ruimte voor bloemenborders op het terras of direct rond de woningen. Centraal in het landschap ligt een gezamenlijke tuin. Hierin kan een pluktuin, moestuin of speeltuin gemaakt worden. Het landschap en de gezamenlijke tuin wordt door de bewoners zelf op ecologische wijze beheerd.”

Met duurzaamheid, saamhorigheid en een landschappelijke uitstraling als uitgangspunten ontstaat Buurtschap Coulissen. De naam verwijst naar een coulisselandschap; een halfopen landschap dat door de beplanting en bebouwing het karakter heeft van een toneel met coulissen.

Opdrachtgever: Stichting Coulissen 
Partners: Vdp Architecten en Laos Landschapsarchitectuur
Dienst: Collectief Particulier Opdrachtgeverschap
Projectleider: Dirk-Jan Metselaar