CPO Boijl

Een nieuwbouwontwikkeling dóór en vóór het dorp

Op een prachtige plek in het Friese Boijl – centraal in het dorp – komt straks ruimte voor 8 koopwoningen en 4 huurwoningen. Deze nieuwbouwontwikkeling aan de Boschoordweg wordt  een plek voor jonge Boijligers, zodat het voor hen mogelijk is om in het dorp te blijven wonen. Belangrijke pijlers zijn ‘gezamenlijk groen en ontmoeting’, ‘zo duurzaam mogelijk’ en ‘zelf de handen uit de mouwen steken’ (van helpen het terrein bouwrijp te maken tot het zelfstandig afbouwen van de woningen).

Dorpsbelang Boijl heeft twee werkgroepen samengebracht die de eerste uitgangspunten voor deze nieuwbouwontwikkeling hebben opgesteld. De huidige groep CPO deelnemers borduurt hierop verder. Daarnaast organiseerde Dorpsbelang een crowdfundingactie onder dorpsgenoten waarmee voldoende geld is opgehaald om de grond te kopen van Woningstichting Weststellingwerf. Meer dóór en vóór het dorp kan bijna niet!

KUUB is sinds februari 2023 betrokken bij deze ontwikkeling en helpt de enthousiaste deelnemers om tot een stevige groep te groeien. We werken op dit moment met elkaar aan een haalbaarheidsonderzoek, zodat de deelnemers goed weten waar ze aan toe zijn voordat ze besluiten definitief deel te nemen aan het project. De volgende stap is het oprichten van een vereniging en het kiezen van een architect en aannemer. We kijken ernaar uit het project gezamenlijk verder te brengen.

Opdrachtgever: Coöperatie B.E.N. (Boijl Energieneutraal)
Dienst: CPO
Projectleider: Marije Hijlkema