Goudplevier

Wonen met klasse in wijk Reitdiep in Groningen

Goudplevier bevindt zich in het hart van de wijk Reitdiep fase III in Groningen. De energieneutrale woningen zijn in 2020 opgeleverd.

Met hun goudbruine gevels en vriendelijke voorkomen zijn het fijne huizen om in te wonen. Dankzij hoogwaardige isolatie, de nieuwste technieken en daken vol zonnepanelen is dit project een voorloper geweest op het gebied van duurzaamheid en comfort.

Niet alleen boven de grond gebeurt iets bijzonders, maar ook onder de grond. In de wijk is namelijk gekozen voor een voor Groningen uniek sanitatieconcept. Het zwarte water wordt via een vacu├╝msysteem afgevoerd en het grijze water wordt in een nabijgelegen wilgenfilter gezuiverd en daarna afgevoerd. Bovendien zijn de woningen gebouwd op een aangelegde wierde; een knipoog naar het verleden en een bekend historisch verschijnsel in het Groninger landschap.

De prachtige goudgele kozijnen schitteren en maken het samen met de stoere steen en metalen gevelbekleding een plan dat ‘eruit springt’! Niet alleen wij, maar ook ‘onze’ kopers zijn ontzettend blij met hun splinternieuwe woningen. En dat maakt ons best een beetje trots.

Opdrachtgever: Gemeente Groningen
Partners: DAAD architecten, Hesco Bouw
Dienst: Mede Opdrachtgeverschap
Projectleider: Marije Hijlkema