CANVAS Janninkkwartier

Samen bouwen in hét stadshof van Enschede

Op grond waar vroeger de textielindustrie floreerde, verrijst een nieuwe woonbuurt rondom een grote binnentuin. Straks staan hier de woningen van CANVAS, gebouwd met kenmerkende bronskleurige kozijnen en zandkleurige gevels. Uiteraard voorzien van alle moderne gemakken, maar met uitzicht op de historie: de monumentale schoorsteen van katoenspinnerij Jannink & Zn.

Met CANVAS heb je het perfect voor elkaar. Je woont binnen de singels van Enschede in een splinternieuw huis dat je compleet kunt indelen naar jouw woonwensen. Een woonkeuken aan de tuin, wonen op de eerste verdieping, een vide… Het kan allemaal! Om je CANVAS-woning naar jouw wensen af te maken ga je twee keer met de architect om tafel om jouw ideale plattegrond te tekenen en je kiest en koopt zelf je keuken, badkamer en sanitair. Alle woningen hebben een privétuin, eigen parkeerplek en toegang tot de gezamenlijke binnentuin.

Het Janninkkwartier bestaat uit zeven woonblokken die aan elkaar verbonden zijn door smalle straten. Het woonblok waar CANVAS komt, grenst aan de Getfertsingel en de Cromhoffsbleekweg. KUUB begeleidt jou en je buren gedurende het hele ontwikkel- en bouwproces; van planuitwerking tot oplevering van je woning.

Opdrachtgever: Gemeente Enschede
Partners: MX13, Dura Vermeer Bouw Hengelo, BuroHarro
Dienst: Mede Opdrachtgeverschap
Projectleider: Marije Hijlkema

Ervaringsverhalen van bewoners

Lees het verhaal van Ana & Lars!

Canvas Janninkkwartier

Hun allereerste nieuwbouwwoning wordt het. Hun allereerste koophuis zelfs. Lars (29) en Ana (27) wonen nog maar kort samen en zijn nu vol enthousiasme in het CANVAS project gestapt.

Ana en Lars lees het interview