CANVAS Janninkkwartier

Samen bouwen in hét stadshof van Enschede

Bijna alle kavels onder optie!

Op grond waar vroeger de textielindustrie floreerde, verrijst een nieuwe woonbuurt rondom een grote binnentuin. Straks staan hier de woningen van CANVAS, gebouwd met kenmerkende bronskleurige kozijnen in zandkleurige gevels. Uiteraard voorzien van alle moderne gemakken, maar met uitzicht op de historie: de monumentale schoorsteen van katoenspinnerij Jannink & Zn.

Met CANVAS heb je het perfect voor elkaar. Je woont binnen de singels van Enschede in een splinternieuw huis dat je compleet kunt indelen naar jouw woonwensen. Een woonkeuken aan de tuin, wonen op de eerste verdieping, een vide… Het kan allemaal! Om je CANVAS-woning naar jouw wensen af te maken ga je twee keer met de architect om tafel om jouw ideale plattegrond te tekenen en je kiest en koopt zelf je keuken, badkamer en sanitair.

Ben je een snelle beslisser? Kies dan voor een woning die al door de architect is ingedeeld en uitgerust kan worden met keuken, badkamer en toilet. Bij oplevering trek je er dus zo in. Je kunt de woning upgraden door te kiezen uit een uitgebreide optielijst.

Wat je ook kiest: alle woningen hebben een privétuin, eigen parkeerplek en toegang tot de gezamenlijke binnentuin.

Het Janninkkwartier bestaat uit zeven woonblokken die aan elkaar verbonden zijn door smalle straten. Het woonblok waar CANVAS komt grenst aan de Getfertsingel en de Cromhoffsbleekweg. KUUB begeleidt jou en je buren gedurende het hele ontwikkel- en bouwproces; van planuitwerking tot oplevering van je woning.

 

Opdrachtgever: Gemeente Enschede
Partners: MX13, Dura Vermeer Bouw Hengelo, BuroHarro
Dienst: Mede Opdrachtgeverschap
Projectleider: Marije Hijlkema

Lees het verhaal van Lars & Ana!

'We gaan echt óns plekje ervan maken'

Interview met kopers Lars & Ana

Hun allereerste nieuwbouwwoning wordt het. Hun allereerste koophuis zelfs. Lars (29) en Ana (27) wonen nog maar kort samen en zijn nu vol enthousiasme in het CANVAS project gestapt. Ver hoeft het jonge stel straks niet te verhuizen: hun huidige huurwoning staat op zo’n 200 meter van het Janninkkwartier, dus ze kennen de buurt al op hun duimpje. Ze zijn de trotse kopers van kavel 20; hier komt een mooie hoekwoning op een rustige hoek van de Cromhoffsbleekweg. Niet onbelangrijk: hun woning krijgt een indeling waaraan ze zelf hebben meegetekend. Lars en Ana hebben bewust gekozen voor het ‘Teken Mee’ traject, waarin je met architect Marnix (MX13) zelf de indeling van je woning bepaalt.

Lees het hele interview op de CANVAS site >