Droomwonen Opende

Speciaal voor ouder wordende dorpsbewoners in Opende

Op een prachtige locatie, midden in het centrum van Opende, heeft Stichting Droomwonen met begeleiding van KUUB een nieuwbouwplan uitgewerkt. Het plan is bedoeld voor ouder wordende dorpsbewoners en jongeren met een verstandelijke beperking.

Op deze manier kan deze groep kiezen om in het dorp te blijven wonen en hoeven zij niet noodgedwongen uit te wijken naar een andere woonplaats. De droom is dat dit een plek wordt waar zelfstandig geleefd kan worden in comfortabele woningen, en waar gezelligheid, zorg en aandacht voor elkaar gemakkelijk te geven en te nemen zijn.

Het nieuwbouwcomplex bestaat uit 17 levensloopbestendige woningen met een gemeenschappelijke tuin, een parkeerplek, een eigen terras en kleine voortuin.
Tevens zal er een woonvorm met 7 huureenheden en gemeenschappelijke ruimten voor de jongeren met een verstandelijke beperking opgenomen worden in het plan. Ten slotte komt er een Lokaal Loket in het complex; een centrale plek in het dorp waar mensen uit het hele dorp elkaar allerhande hulp kunnen vragen en bieden!

Op 13 en 14 november 2017 waren de eerste informatieavonden over dit plan. Er zijn meer dan 200 dorpsbewoners op afgekomen. De inschrijving voor de 17 koopwoningen in het plan is nu gestart en de eerste kopers hebben al voor dit plan gekozen.

 

Opdrachtgever: Stichting Droomwonen
Partners: Estudio KAW, Vriesbouw
Dienst: Collectief Particulier Opdrachtgeverschap
Projectleider: Suzan Wierenga