Droomwonen Opende

Speciaal voor ouder wordende dorpsbewoners in Opende

Op een prachtige locatie, midden in het centrum van Opende, heeft Stichting Droomwonen met begeleiding van KUUB een nieuwbouwplan uitgewerkt. Het plan is bedoeld voor ouder wordende dorpsbewoners en jongeren met een verstandelijke beperking.

Op deze manier kan deze groep kiezen om in het dorp te blijven wonen en hoeven zij niet noodgedwongen uit te wijken naar een andere woonplaats. De droom is dat dit een plek wordt waar zelfstandig geleefd kan worden in comfortabele woningen, en waar gezelligheid, zorg en aandacht voor elkaar gemakkelijk te geven en te nemen zijn.

Het nieuwbouwcomplex bestaat uit 17 levensloopbestendige woningen met een gemeenschappelijke tuin, een parkeerplek, een eigen terras en kleine voortuin.
Tevens zal er een woonvorm met 7 huureenheden en gemeenschappelijke ruimten voor de jongeren met een verstandelijke beperking opgenomen worden in het plan. Ten slotte komt er een Lokaal Loket in het complex; een centrale plek in het dorp waar mensen uit het hele dorp elkaar allerhande hulp kunnen vragen en bieden!

Op 13 en 14 november 2017 waren de eerste informatieavonden over dit plan. Er zijn meer dan 200 dorpsbewoners op afgekomen. De inschrijving voor de 17 koopwoningen in het plan is nu gestart en de eerste kopers hebben al voor dit plan gekozen.

 

Opdrachtgever: Stichting Droomwonen
Partners: Estudio KAW, Vriesbouw
Dienst: Collectief Particulier Opdrachtgeverschap
Projectleider: Suzan Wierenga

Daarom kozen Jannie en Henk van der Molen voor Droomwonen

Interview

Eindelijk een passend aanbod voor ons, in ons eigen dorp!

Henk (70 jr.) en Jannie (66 jr.) van der Molen hebben een bovenwoning in ‘Borgerhof’ gekocht.
Henk heeft de prachtige locatie van Borger in hartje Opende altijd in de gaten gehouden. Nadat hij en zijn vrouw het bericht in de krant lazen dat er op deze plek gebouwd gaat worden, zijn zij er dan ook meteen op afgegaan. “Het is misschien voor ons aan de vroege kant, maar als wij pas in actie komen als wij er wél aan toe zijn dan is er misschien geen passend aanbod in het dorp en zijn we te laat! Dáárom hebben wij dus nu de beslissing genomen”.

Dochter Leontien woont in Kornhorn en wil graag de woning van haar ouders kopen als zij gaan verhuizen naar hun
Droomwonen appartement. “Wij vinden het mooi dat onze woning zo in de familie kan blijven, dit gunnen wij onze
dochter van harte!”