Met een RI&E heb je Veiligheid voor elkaar!

Betere resultaten dankzij gemotiveerde medewerkers? Met een veilige en gezonde werkomgeving krijg je het voor elkaar. KUUB helpt je om ongevallen te voorkomen en veilig gedrag vanzelfsprekend te maken.

Laat je gegevens achter voor een gratis adviesgesprek.

RI&E uitbesteden? Samen krijgen we veiligheid voor elkaar!

  • 30+ jaar ervaring in de uitvoering van Risico Inventarisatie en Evaluatie
  • Uitvoering en toetsing van RI&E onder één dak
  • Gratis adviesgesprek. We komen graag langs om jou en je bedrijf te leren kennen
  • Binnen xx dagen een offerte in je mailbox
“Dit is een quote van Lammert  ”
-- Lammert Meinema - Veiligheidskundige

Wat klanten zeggen

“"Dit is een quote van een tevreden klant"”
--

Naam van persoon, preventiemedewerker bedrijf X

“"Dit is een quote van een tevreden klant"”
--

Naam van persoon, preventiemedewerker bedrijf Y

Wat is een RI&E

RI&E staat voor Risico Inventarisatie en Evaluatie. Hiermee breng je alle risico’s binnen een bedrijf in kaart. Ook de onzichtbare. Zo voorkom je gezondheidsklachten, verzuim en ongevallen. Dat is fijn voor je medewerkers, maar zelf heb je er ook heel veel aan. Je bespaart jezelf een hoop gedoe en geld. Bovendien zitten gemotiveerde en gezonde medewerkers lekker in hun vel en dát zorgt voor betere resultaten!

Veelgestelde vragen over RI&E

Wat levert een RI&E op?

Dankzij een RI&E zorg je voor een gezonde en veilige werkomgeving voor medewerkers. Dat ben je wettelijk verplicht. Maar dat niet alleen. Door gezondheidsklachten, uitval en ongevallen te voorkomen, bespaar je een hoop gedoe en geld. Bovendien zitten gemotiveerde en gezonde medewerkers lekker in hun vel en dát zorgt voor betere resultaten!

Is een RI&E verplicht?

Ja, voor bedrijven die medewerkers in dienst hebben, is een RI&E verplicht. Ook het hebben van een Plan van Aanpak waarin staat hoe je bedrijfsrisico’s wilt oplossen of verkleinen is verplicht. Dit staat opgenomen in de Arbowet. De Nederlandse Arbeidsinspectie controleert hierop. Als een RI&E of Plan van Aanpak ontbreekt, kan de inspectie direct een boete opleggen. Eerst een waarschuwing is niet nodig. Voorkom gedoe en bespaar geld door direct een afspraak te maken voor een gratis adviesgesprek.

Wat kost het uitvoeren van een RI&E?

Wat een RI&E kost, verschilt per bedrijf. Het hangt af van de grootte van de organisatie, de werkzaamheden en of er met gevaarlijke stoffen of machines wordt gewerkt. Daarom krijg je altijd een gratis adviesgesprek. Zo krijgen we een beeld van de mogelijke risico’s en kunnen we een offerte uitbrengen. Een RI&E uit laten voeren is een investering die je zo hebt terugverdiend. Medewerkers die gezond en tevreden zijn, helpen je bedrijf groeien.

Ik heb al een RI&E. Moet ik nog iets doen?

Goed dat je een RI&E hebt. Dan ben je al een eind op weg naar een gezonde en veilige werkomgeving. Het is noodzakelijk dat er bij de RI&E ook een Plan van Aanpak is opgesteld waarin staat hoe je bedrijfsrisico’s gaat oplossen of verkleinen. Hoewel er geen regels zijn over hoe lang een RI&E geldig is, is het verstandig om in ieder geval elke drie jaar je RI&E te vernieuwen. Pas je RI&E ook direct aan als er veranderingen in je bedrijf zijn die risico’s voor je medewerkers met zich mee brengen.