Samen bouwen

Heb jij een eigenwijze woonwens? Past geen standaard nieuwbouwontwikkeling bij het plaatje in je hoofd? KUUB helpt jou bij het bouwen van je eigen huis. Samen maken we jouw woondroom waar. Daar hebben we al 20 jaar ervaring mee. We hebben dan ook al van honderden woonwensen geweldige huizen gemaakt: van starterswoningen tot vrijstaande villa’s, maar ook ‘cohousing’ met gedeelde voorzieningen. We kunnen je adviseren in het zoeken naar een locatie, het vinden van ‘mede-bouwers’, het kiezen van een architect, het berekenen van de bouw- en bijkomende kosten, tot en met advies bij het inrichten van de openbare ruimte.

Jouw zelfbouwavontuur start hier. Je kunt kiezen uit Collectief Particulier Opdrachtgeverschap, Mede Opdrachtgeverschap en Cohousing. Wij kennen de route; ga je mee?

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap

In een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap bouw je met een groep mensen samen je eigen huis. Je hebt hierbij zelf de regie: jullie kiezen de architect, de aannemer en andere benodigde partijen. Ook de risico’s neem je als groep op je.  KUUB adviseert je over de te nemen stappen en begeleidt je van de eerste ideeën tot ver na de oplevering. Van A tot Z en daar voorbij! Dat is een gerust gevoel.

Mede Opdrachtgeverschap (MO)

In een Mede Opdrachtgeverschap bouw je - net als bij Collectief Particulier Opdrachtgeverschap - met een groep mensen je eigen huis. Alleen nu helpt KUUB als projectontwikkelaar. Wij verzorgen de planning, de voorinvesteringen en zoeken de juiste groep mensen bij elkaar. In Mede Opdrachtgeverschap laat je het risico (en dus ook de eventuele opbrengsten) over aan KUUB. Jij hoeft je alleen maar bezig te houden met het uiteindelijke ontwerp van je huis. Klinkt goed hè?

Cohousing

Cohousing is de meest gezamenlijke vorm van samen bouwen: niet alleen bouw je samen met je buren, je kiest er ook voor om bepaalde voorzieningen met elkaar te delen. Zelfstandig wonen, maar met de gezelligheid en de nabijheid van je buren. Een gezamenlijke wasruimte? Een gedeelde buurtbibliotheek, werkplaats of een dakterras met je buren? Het kan allemaal als je kiest voor cohousing. KUUB begeleidt je bij de keuzes die je maakt als groep. Samen maken we er iets moois van!