Nieuws - 19 september 2022 door Karin

KUUB met SKÚR op tentoonstelling ‘Bouw Anders’

De tentoonstelling ‘Bouw Anders’ is geopend. In deze tentoonstelling wordt zichtbaar hoe woningbouw anders kan, ver voorbij de ‘eenheidsworst’. We zijn blij en trots dat we met onze ontwikkeling SKÚR in de tentoonstelling te zien zijn. Want samen bouwen levert altijd andere woningbouw op dan de dertien-in-een-dozijn standaard projectontwikkelingen. Gelukkig wordt er door meer ontwikkelaars anders gebouwd, zo heeft Sharla al even kunnen zien, want zij was bij de opening aanwezig. “Ik vind het tof om te zien wat er allemaal wordt ontwikkeld in en rondom de stad Groningen, projecten die het nét even anders doen. Daar worden wij als KUUB wel blij van! En SKÚR is daar een heel mooi (volgens Sharla het allermooiste 😜) voorbeeld van.

Meer over SKÚR
SKÚR gaat niet alleen over wonen, maar over samen leven. Hoe dat ‘samen leven’ eruit ziet bepalen toekomstige bewoners zelf. Een jacuzzi, een moestuin of een aantal dieren zoals kippen en geitjes? Via co-creatie wordt het plan verder vormgegeven. SKÚR is dan ook een vorm van co-housing waarbij bewoners voorzieningen met elkaar delen. In welke mate dat gebeurt, bepalen bewoners samen tijdens het co-creatieproces. KUUB begeleidt dit proces en organiseert een aantal workshops. Een van de workshops was een rondleiding over het terrein en het nadenken over je eigen en gezamenlijke woonwensen.

Tentoonstelling te zien tot 7 oktober
De tentoonstelling ‘Bouw Anders!’ is nog tot 7 oktober te zien in het gemeentehuis  aan het Gedempte Zuiderdiep 98. Daarna verhuist de tentoonstelling naar het Forum, waar het nog een paar dagen te zien is tijdens Let’s Gro, hét festival over de toekomst van Groningen dat op 4, 5 en 6 november plaatsvindt.

Meer actueel