Veelgestelde vragen over Buurtschap Coulissen

Omdat we regelmatig dezelfde vragen beantwoorden, leek het ons handig om een lijstje met veelgestelde vragen te maken. Zo heb jij gelijk het antwoord waarnaar je op zoek bent. Staat je vraag er toch niet tussen? Stel hem dan.

Buurtschap Coulissen Leek

Veelgestelde vragen

Er is een gezamenlijke tuin en buurthuis. Hoe gezamenlijk is gezamenlijk?

Wonen in Buurtschap Coulissen betekent noaberschap. Je kijkt als buren naar elkaar om, helpt elkaar als dat nodig is of leent een kopje suiker van elkaar. In plaats van aan een rechte straat, woon je nu rondom het gezamenlijke terrein met buurtschapshuis. De functie van dit hart in de wijk is dat je elkaar daar ontmoet. Het groen bevordert vitaliteit, creativiteit en stimuleert ontmoetingen tussen buurtbewoners. Het is gemeenschappelijk met behoud van individualiteit. Als onderhoudsvereniging maak je samen afspraken over het onderhoud van het gemeenschappelijk groen en de ruimtes in het buurtschapshuis. Misschien worden er  activiteiten georganiseerd zoals een buurtbarbecue. Dat is aan de de bewoners zelf.

Buurtschap Coulissen is omringd met water. Kan ik m’n (klein)kinderen veilig laten spelen?

Er kan een omheining langs het water worden gemaakt van natuurlijke materialen, zoals bijvoorbeeld een schapenhekje. Daarnaast is het groen zo ingericht dat riet en andere planten de overgang van land naar water moeilijker maken.

Er loopt een busbaan langs Buurtschap Coulissen. Hoeveel bussen rijden er langs?

Langs Buurtschap Coulissen loopt een busbaan, de Zandwinning genaamd. Op dit moment rijden daar ongeveer vier bussen per uur langs. Straks wordt het een weg waar ook auto’s over mogen rijden. Het is waarschijnlijk dat er vooral bestemmingsverkeer zal rijden, omdat de alternatieve routes het dorp uit korter zijn.

Is het ontwerp van het plan definitief?

Bij collectief ontwikkelen is een plan steeds in beweging. Dat komt omdat je als individu en als collectief veel invloed hebt op je woning en je directe leefomgeving. Op hoofdlijnen zal het plan niet veranderen: het gaat om woningen waarbij wonen, slapen en leven op de begane grond kan en dat maakt alle woningen levensloopgeschikt. Ook het groen en de landschappelijke inrichting zijn belangrijke uitgangspunten van wonen in de Coulissen. Het staat vast dat er wordt gewerkt met inheemse beplanting omdat dat het beste groeit en bijdraagt aan het verbeteren van de biodiversiteit.

Wanneer start de bouw?

Zoals het er nu uitziet start de bouw in het tweede kwartaal van 2024. Als dat lukt, kunnen bewoners medio 2025 verhuizen naar hun woning in Buurtschap Coulissen. Net als bij reguliere projectontwikkeling hangt de start bouw samen met het aantal woningen dat verkocht is. Alleen heb je nu meer invloed op je woning en om je eigen indeling te kiezen die past bij jouw woonwensen.

Wat gebeurt er als er één woning van de twee-onder-één-kap-woning is verkocht?

Bij de halfvrijstaande woningen moeten beide woningen zijn verkocht om met de bouw ervan te starten.

Wordt de woning met badkamer opgeleverd?

Op de begane grond zitten standaard de aansluitingen voor de badkamer en het toilet. De woningen worden zonder sanitair en tegelwerk geleverd. Wel kun je bij de meerwerkopties kiezen voor sanitair met tegelwerk. Je kunt langs een aangewezen leverancier of je eigen leverancier kiezen voor de keuken en het sanitair.

De kavel van mijn voorkeur staat onder optie of is verkocht

Als de kavel van jouw voorkeur op dit moment onder optie staat, is het toch zinvol om een afspraak te maken en jezelf in de wachtrij te zetten voor deze kavel. Mocht de optie komen te vervallen, dan bellen we de eerstvolgende in de rij. Als jij in de wachtrij staat, kun je dus gebeld worden en alsnog beslissen of je wilt wonen in Buurtschap Coulissen. Dat is ook de reden dat kavels soms langere tijd onder optie staan. Ook als je geïnteresseerd bent in een woning die verkocht is onder voorbehoud, kun jij je als reserve aanmelden. Hoewel zeldzaam, kan een woning later in het proces weer beschikbaar komen. Maak dus altijd een afspraak als je serieuze belangstelling hebt.