Steeds vaker zijn mensen geïnteresseerd om een wijk of gebouw met anderen te bouwen en te delen. Daar weten we bij KUUB natuurlijk alles van. Wij hebben de afgelopen jaren samen met honderden bewoners woningen in CPO (collectief particulier opdrachtgeverschap) en MO (medeopdrachtgeverschap) ontwikkeld. Een iets minder bekende, maar evenzo mooie en opkomende variant van samen ontwikkelen en bouwen (én leven) is cohousing. Op dit moment begeleidt KUUB de enthousiaste cohousing-groep ‘LAIV’ uit Groningen en helpen wij hun gezamenlijke (woon)droom te realiseren.

Cohousing is een manier van wonen waarbij een groep bewoners in verschillende woningen van meerdere, gemeenschappelijke voorzieningen gebruikmaken. Denk bijvoorbeeld aan een gezamenlijke werkplaats, ontmoetingsplek, atelier, gezamenlijke tuin en/of een wasruimte. Naast het materiële en praktische aspect kent cohousing ook een immateriële insteek; naar elkaar omkijken en samen iets willen betekenen. Cohousing is voor alle leeftijden en geschikt voor als je een privéleven én gemeenschapsleven wil combineren. Zoveel van elk als dat je zelf wilt. Is cohousing een woonvorm die je aanspreekt? Laat ons dit weten!

Meer weten over wat er komt kijken bij een cohousing traject? In een uitgebreid interview met de initiatiefnemers van de Borgmanschool in Groningen is te lezen wat cohousing voor hen betekent en hoe zij het proces samen met KUUB tot nu toe ervaren. Klik hier voor het hele interview!